Medlemsvärvning

Föreningar som är bra på att attrahera nya medlemmar genom medlemsvärvning och som har god medlemsvård drar automatiskt till sig fler medlemmar. Medlemsvärvningen är oftast en självgående spiral som antingen går uppåt eller neråt. En förening som är aktiv och attraktiv har mycket gratis i sin medlemsvärvning.

Varje människa kan själv fatta beslut om att ansöka om medlemskap. Hur många som verkligen gör det beror bland annat på medlemskapets värde. Det är därför viktigt att vid medlemsvärvning tydliggöra föreningens uppgift och möjlighet för den enskilde.

Att skaffa nya medlemmar är inget självändamål. Men de flesta ideella föreningar är beroende av sina medlemmar. Fler medlemmar ger föreningen tyngd och ökad möjlighet till utveckling. Fler medlemmar ger ökad inkomst i form av medlemsavgifter. En större förening kan bedriva en slagkraftigare verksamhet.

Nätverksevent